A kacsa vagy a libacombot szereted sütve?
A kacsa combját szeretem!
A liba combját szeretem!
Mind kettőt imádom!!
Szavazás állása
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALIS? Szeptember
09
Kókuszos bélszíncsíkok szegfűgombával

 

Hentesként azt kérdezném az illetőtől, mint Besenyő Pista bácsi mikor a semmiről vélekedik - NOOOORMALIS?

De hát mindenkinek szíve joga saját dolgaival azt csinálni, amit akar, de én azt javasolnám, hogy gulyást vagy pörköltet ne a marha vesepecsenyéjéből készítsük.

GusztaHús receptek GusztaHús receptek GusztaHús receptek

Az elmúlt időszakban, üzleteinkben többször felmerült a kérdés - Mit csináljak a vesepecsenye le esőrészével, mert a tatár beefsteak-et nem szeretem?

Igen mikor a vesepecsenye törzséből kivágjuk a filet mignon-t, akkor a „leső részek" a farok és a fej ott marad, ami ugyanolyan értékkel bír, mint a törzs, ha jól készítjük el.

Rengeteg elkészítési mód létezik, de én minap egy 30 perces gyors verziót dobtam össze, amit te is könnyedén el tudsz készíteni.

 

GusztaHús receptek

Kókuszos bélszíncsíkok szegfűgombával

 

Hozzávalók:

1db marha vesepecsenye 1,6kg körüli 
10dkg szegfűgomba (más gomba is jó)
8dkg füstölt szalonna
1db közepes vöröshagyma
1gerezd fokhagyma
200ml kókuszkrém
Marha fűszerkeverék
Só, bors, kömény, natúr ételízesítő
friss petrezselyem

 

A vesepecsenyéről eltávolítjuk a vékony inakat, a törzséből kivágjuk a filéket 4-5 szelet vastagságtól függően. A hús fej és farok részét felcsíkozzuk.

A füstölt szalonnák kockákra vágjuk és kis zsiradék hozzáadásával elkezdjük pirítani, majd enyhe barnuláskor hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd kicsit később a fokhagymát egy kevés köménnyel.

Amikor kezd színt kapni a hagyma, hozzá adjuk a húscsíkokat, borsozzuk és a marhahús fűszerkeverékkel fűszerezzük, átforgatjuk és nagylángon pirítjuk.

GusztaHús receptek

Mikor már majdnem puha a hús, akkor sózzuk és hozzáadjuk a kókuszkrémet, majd a dobozát egy kis vízzel kiöblítjük és hozzá öntjük a raguhoz egy kevés natúr ételízesítővel meghintjük.

Átforgatjuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük és hozzáadjuk a gombát.

GusztaHús receptek

A húst puhulásig főzzük és esetleg az elpárolgó folyadékot pótoljuk, míg egy folyékony krémes állagot nem kapunk.

Mikor elkészült összevágott friss petrezselyemmel megszórjuk és tálalhatjuk.

Rizzsel, tésztával tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat.

 

 

22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (26) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (25) ünnep (13) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (10) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?