Eszel mindennap levest?
Igen, mindennap.
Hetente párszor.
Nem, vagy ritkán.
Szavazás állása
Felhasználás és adatvédelem
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná! November
05
Káposztás libaleves gombával

Biztos, hogy imádná.

Tudni illik az én Nagyim imádta a káposztás ételeket, sajnos már évek óta nincs közöttünk, de tuti, hogy Ő vezette a kezemet, mikor készítettem.
Ugyanis a fazék káposztás libaleves, két nap alatt elfogyott!

Most páran gondolom csodálkoztok, hogy mi ebben a nagy kunszt, hogy két nap alatt elfogyott,

1, nálunk a család nem nagyétkű,

2, kisebbik gyermekem, csupán annyit eszik mint egy galamb,

3, általában egy étkezésre valót készítek, de úgy gondoltam a káposztának jót tesz a "pihenés" ezért többet főztem, - pár napig jó lesz felmelegítve - gndolattal, a maradékot pedig elteszem adagokba jégre.

Úgy látszik, ez nem jött össze, akkor nézzük, mit is alkottunk:

 

Káposztás libaleves gombával

Hozzávalók:

300g libazúza
1db fél libacomb vagy 2db liba szárnytő
500g savanyú káposzta
1dl fehérbor
1db Sárgarépa
1db kisebb gyökér
1 fej vöröshagyma közepes
1 gerezd fokhagyma nagyobb
olaj vagy zsír, őrölt pirospaprika
150 ml tejföl, liszt
5 fej csiperkegomba
Só, bors, babérlevél, mustármag, kömény

Guszta Káposztás Libaleves gombával

Készítsük elő az alapanyagokat, a zöldségeket tisztítsuk meg, kóstoljuk meg a savanyú káposztánkat, ha túl savanyúnak érezzük, kicsit mossuk át.  A húsokat tisztítsuk meg, a zúzát vágjuk fel fél centis szeletekre, az erősebb ínrészeket pedig vágjuk ki belőle. A libacombot érdemes megnyúzni, hogy ne legyen nagyon zsíros a levesünk, a csontról levágjuk a húst, felkockázzuk (a csontot ne dobjuk ki, jó lesz a levesbe).

Guszta Káposztás Libaleves gombával

Fazékba zsiradékon feltesszük a hagymát pirulni, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a hasábokra vágott zöldségeket és a húsokat, így együtt kicsit lepirítjuk. Az edény alján maradt pörk anyagot a fehérbor hozzáadásával felszedjük és elpároljuk az alkoholt. Ekkor egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, fűszerezzük frissen őrölt borssal, 1db nagyobb babérlevéllel, kevés mustármaggal és csipetnyi köménymaggal, valamint sóval ízesítjük.
Lassú tűzön főzzük a levesünket. Mikor a zúzát puhának érezzük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott megtisztított gombát és a savanyú káposztát. Megkóstoljuk, és ha igényli, ízesítünk. Tovább főzzük a levest és mikor mindent puhának érzünk tejfölös habarást készítünk és behabarjuk.
Én nem sok lisztel készítettem, mert csak egy kis sűrűséget szerettem volna a levesnek. Felforraljuk, megkóstoljuk, és ha igényli, szintén ízesítjük.

Érdemes előzőnap elkészíteni, hisz tudjuk, hogy a káposztás ételeknek jót tesz a „pihenés".

Jó étvágyat!

Márton napi érdekességek és receptek itt!

 

16-01-21
Árzuhanás a fülétől a farkáig?
15-11-05
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná!
15-10-30
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szok...
15-10-20
FÉLelmetesen jó!
15-10-18
A siker garantált! Te is készítsd el!
15-07-20
Kimondta hogy nem lehet grill partit rendezni...
15-03-23
Megdöbbentő! 1kg sonka árában, 750g vizet...
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
15-03-02
Különös bizsergő feszült hangulat lesz ...
15-02-21
Sütőkolbász = gyomorfájás! Édesanyám u...
14-04-19
Locsolkodás- pro és kontra
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
köszöntelek (1) akció (9) hús (11) érlelt (6) hagyományos (17) húsvét (10) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (4) adalékanyag mentes (5) egészség (7) játék (3) garancia (3) ballagás (1) liba (7) libamáj (4) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (6) recept (14) ünnep (9) karácsony (1) különleges (8) gyors és egyszerű (2) csirke (1)
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-22
Élmény, ami örökké elkísér!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...