Eszel mindennap levest?
Igen, mindennap.
Hetente párszor.
Nem, vagy ritkán.
Szavazás állása
Felhasználás és adatvédelem
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szokásnak! Október
30
Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

Az elmúlt évben megfogalmaztam egy kérdést „Miért sütünk kacsát mindenszentekre?" Ennek okán rengeteg embert kérdeztem meg, de meglepetésemre sokan a válaszukban ugyan úgy visszakérdeztek:
- Tényleg! Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
Ha érdekel a kutatásom eredménye, itt elolvashatod.
De ha már ilyen ízletes jó szokással bírunk, nézzünk Max konyhájából egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb csemegét:

Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

GusztaKonyha

Saját készítésű pástétom, benne az édes áfonyával. Pirítósra kenve, egy kis salátával és egy pohár borral, ízletes vacsora lehet. Jól illik hozzá a rozsos-tönkölyös kenyér.

 

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

 

50 dkg kacsamáj

20-25 dkg kacsazsír

4-5 evőkanál aszalt, vörös áfonya

só és bors

 

GusztaKonyha

1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyákat, zsírcsomókat és apró kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk meg.

2. A kacsazsírt kis lángon olvasszuk meg. Keverjük bele a májat és kevergetve, mérsékelt tűzön süssük pár percet.

3. Keverjük bele az áfonyát és pároljuk össze, 4-5 percet. Akkor jó, ha máj krémes, az áfonya pedig megduzzad egy kicsit.

 

GusztaKonyha

4. Merjük kis edényekbe, vagy csatos üvegbe, a kanállal tömörítsük bele, majd töltsük fel a zsiradékkal. Fontos, hogy a májat a zsír takarja be teljesen, így tovább eláll.

5. Tegyük hideg helyre, hagyjuk megdermedni. Hűtőben 4-5 napig eltárolhatjuk.

 

GusztaKonyha

Jó étvágyat kívánunk!

További kacsás receptek!

Max konyhája köszönjük!

 

16-01-21
Árzuhanás a fülétől a farkáig?
15-11-05
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná!
15-10-30
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szok...
15-10-20
FÉLelmetesen jó!
15-10-18
A siker garantált! Te is készítsd el!
15-07-20
Kimondta hogy nem lehet grill partit rendezni...
15-03-23
Megdöbbentő! 1kg sonka árában, 750g vizet...
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
15-03-02
Különös bizsergő feszült hangulat lesz ...
15-02-21
Sütőkolbász = gyomorfájás! Édesanyám u...
14-04-19
Locsolkodás- pro és kontra
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
köszöntelek (1) akció (9) hús (11) érlelt (6) hagyományos (17) húsvét (10) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (4) adalékanyag mentes (5) egészség (7) játék (3) garancia (3) ballagás (1) liba (7) libamáj (4) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (6) recept (14) ünnep (9) karácsony (1) különleges (8) gyors és egyszerű (2) csirke (1)
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-03-22
Élmény, ami örökké elkísér!