Eszel mindennap levest?
Igen, mindennap.
Hetente párszor.
Nem, vagy ritkán.
Szavazás állása
Felhasználás és adatvédelem
A siker garantált! Te is készítsd el! Október
18
Rozé kacsamell, sült gesztenyével, Cserszegi fűszeres „borsziruppal”

Rengetegszer hallottam, azt a kifogást hogy - Á, én ezt otthon nem tudom elkészíteni! - pedig lehetséges sokminden, csak akarni kell. Persze, ha úgy állunk neki, hogy nem tudjuk (nem akarjuk), akkor nem is fog sikerülni.
Viszont mi, most úgy csináljuk, hogy mindenkinek sikerüljön, úgy hogy vágjunk bele.

Rozé kacsamell, sült gesztenyével, Cserszegi fűszeres „borsziruppal"

Hozzávalók:
1 db hízott kacsamell csont nélkül, ha pecsenye, akkor 2db

1 kg gesztenye

1,5 dl Cserszegi fűszeres fehérbor

Madársaláta, fejes saláta

2 db nagyobb sárgarépa

1 gerezd fokhagyma

Só, bors, vaj, olívaolaj, balzsamecet,
Méz, 1db lime vagy citrom.

 

Gesztenyéket fél órára vízbe tesszük és áztatjuk.

Közben a kacsamelleket megtisztítjuk, bőrét beirdaljuk, 1 cm nagyságú négyzeteket vágunk rá és serpenyőben a bőrös oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és a húsos oldalát is megpirítjuk, ez csupán néhány percet vesz igénybe. A kacsahúst serpenyővel együtt 180C°-os előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük, ez függ a mell nagyságától. Ha tovább sütjük, akkor nem kapjuk meg a rozé színt inkább a sötét barnát.

Míg sül a hús a gesztenyéket bevagdossuk és tepsibe rakjuk. Mikor kivettük a húst, és pihentetjük, feltekerjük a sütőt 200-220C°-ra és a gesztenyét megsütjük. Közben elkészítjük a sárgarépákat. Megpucoljuk, majd a hámozó késsel vékony szeletekre felcsíkozzuk, serpenyőben kis vajon megpároljuk, balzsam ecettel meglocsoljuk, egy kiskanál mézet adunk hozzá, sóval, borssal ízesítjük és félretesszük egy tányérba.

A serpenyőt visszatesszük a „tűzre" és elkészítjük a „borszirupot". Beleöntjük a serpenyőbe a bort, alkoholt elpároljuk, adunk hozzá egy evőkanál mézet, sóval, borssal ízesítjük, majd étkezési keményítővel besűrítjük, tálalásig félre tesszük.
Gesztenyéket megpucoljuk a madársalátát, fejes salátát előkészítjük ízlés szerint olívaolajjal vagy saláta öntettel meglocsoljuk. Én egy 1 perces öntetet készítettem: egy jól zárható kis üvegbe 200-300ml-esbe a lime levét kicsavartam és két rész olivaolajat adtam hozzá, ízlés szerint fűszerezem só, bors chili, fokhagyma és üveget lezárva jól összerázom.

Találhatunk, a zöld salátákat a tányérra tesszük és meglocsoljuk az 1perces öntettel, mellé tesszük a répát, a vékonyra szelt kacsamelleket, a sült gesztenyét, amit meglocsolunk a „borsziruppal".
Ha ügyesen ütemezzük a részfeladatokat, gyorsan végezhetünk, aminek az eredménye egy nagyon mutatós és hihetetlenül finom étel, amivel garantált a siker.

Jó étvágyat kívánunk!

További kacsás receptek, érdekességek! KLIKK!

 

 

16-01-21
Árzuhanás a fülétől a farkáig?
15-11-05
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná!
15-10-30
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szok...
15-10-20
FÉLelmetesen jó!
15-10-18
A siker garantált! Te is készítsd el!
15-07-20
Kimondta hogy nem lehet grill partit rendezni...
15-03-23
Megdöbbentő! 1kg sonka árában, 750g vizet...
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
15-03-02
Különös bizsergő feszült hangulat lesz ...
15-02-21
Sütőkolbász = gyomorfájás! Édesanyám u...
14-04-19
Locsolkodás- pro és kontra
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
köszöntelek (1) akció (9) hús (11) érlelt (6) hagyományos (17) húsvét (10) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (4) adalékanyag mentes (5) egészség (7) játék (3) garancia (3) ballagás (1) liba (7) libamáj (4) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (6) recept (14) ünnep (9) karácsony (1) különleges (8) gyors és egyszerű (2) csirke (1)
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-22
Élmény, ami örökké elkísér!
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...