Csirkemell ananásszal sütve
Elkészítési idő: 65-70 perc + a pihentetés
Nehézségi fok: 2/5
2 egész, Guszta bőrös, csontos csirkemell
2 doboz ananász konzerv
2-3 teáskanálnyi szárnyas fűszerkeverék
só, olaj vagy zsír

1. Töröljük szárazra a húst, sózzuk, szórjunk rá a fűszerkeverékből, és masszírozzuk bele mindenhol. Legalább 50-60 percet pihentessük, de akár 3-4 órát is pácolhatjuk. Az ananászt szűrjük le, de a levét tartsuk meg, sok mindenre használhatjuk. Vágjuk be a melle húsát egy éles késsel, 3-4 helyen, úgy, hogy beleférjen az ananász szelet.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés (nem kell légkeverés, mert az szárítja). Melegítsünk kevés zsiradékot egy serpenyőben, és süssük körbe a húsokat, szép pirosra. Vegyük ki, hagyjuk pár percet pihenni, majd tegyünk ananász darabokat a zsebekbe. A maradék ananászt tegyük egy sütőtál aljába, arra a húsokat, és öntsünk alá 1-1,5 dl vizet. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben, 45-50 percet, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra (8-10 perc). Köretként zöldsaláta vagy gőzölt kuszkusz illik hozzá.

Tipp & trükk: Az ananász levét felhasználhatjuk turmixokhoz, krémek pudingok főzéséhez (a tej egy része helyett). Mártásokhoz, vagy kocka formában lefagyasztva, citromos vízhez adva, hűsítő limonádéként. A sütési idő nagyban függ a hús minőségétől és mennyiségétől, mindenképpen ellenőrizzük, és ha kell vegyük ki, vagy hagyjunk még neki időt.
 
Készítse el Ön is és fogyassza egészséggel, jó étvággyat!
Somogyi Zoltán
www.maxkonyhaja.hu
Esetleg csirke vagy egyéb receptek itt találhatóak! |