A húsvéti sonkádhoz milyen kalácsot eszel?
Sósat!
Édeset!
Valami mást!
Szavazás állása
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szokásnak! Október
30
Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

Az elmúlt évben megfogalmaztam egy kérdést „Miért sütünk kacsát mindenszentekre?" Ennek okán rengeteg embert kérdeztem meg, de meglepetésemre sokan a válaszukban ugyan úgy visszakérdeztek:
- Tényleg! Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
Ha érdekel a kutatásom eredménye, itt elolvashatod.
De ha már ilyen ízletes jó szokással bírunk, nézzünk Max konyhájából egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb csemegét:

Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

GusztaKonyha

Saját készítésű pástétom, benne az édes áfonyával. Pirítósra kenve, egy kis salátával és egy pohár borral, ízletes vacsora lehet. Jól illik hozzá a rozsos-tönkölyös kenyér.

 

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

 

50 dkg kacsamáj

20-25 dkg kacsazsír

4-5 evőkanál aszalt, vörös áfonya

só és bors

 

GusztaKonyha

1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyákat, zsírcsomókat és apró kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk meg.

2. A kacsazsírt kis lángon olvasszuk meg. Keverjük bele a májat és kevergetve, mérsékelt tűzön süssük pár percet.

3. Keverjük bele az áfonyát és pároljuk össze, 4-5 percet. Akkor jó, ha máj krémes, az áfonya pedig megduzzad egy kicsit.

 

GusztaKonyha

4. Merjük kis edényekbe, vagy csatos üvegbe, a kanállal tömörítsük bele, majd töltsük fel a zsiradékkal. Fontos, hogy a májat a zsír takarja be teljesen, így tovább eláll.

5. Tegyük hideg helyre, hagyjuk megdermedni. Hűtőben 4-5 napig eltárolhatjuk.

 

GusztaKonyha

Jó étvágyat kívánunk!

További kacsás receptek!

Max konyhája köszönjük!

 

24-11-26
Ajándékozd a választás szabadságát!
24-10-26
Meg kérdeztem a mesterséges intelligenciát...
22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
akció (17) hús (21) érlelt (7) hagyományos (27) húsvét (13) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (11) recept (25) ünnep (16) karácsony (3) különleges (24) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (12) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?