
Csípős hajnalon, mikor még a madarak is alszanak, már a háziak vizet forralnak, hagymát pucolnak, edényeket pakolnak. Az utca sötét takarója alatt, fura gumicsizmás alakok begubózva egy irányba haladnak. A lépések zajára kutyák hada csaholva jelzi, itt valami nem stimmel. Egy takaros kisház udvarában világosság uralkodik miközben, ez az amúgy csendes udvar benépesedik. Itt biza disznóvágásra készülnek.
A hentesmester is megérkezik, aki nagy tiszteletnek örvend. Különös bizsergő feszült hangulat lesz úrrá mindenkin, a házigazda, hogy a feszéltséget oldja egy bemelegítő pálinkával kínálja meg az egybegyűlteket....

Hentesként rengeteg házi disznóvágást vezényeltem le és mindig különös hangulat lengte körül, ezt a nemes eseményt. Viszont szinte minden háznál 5 fő pontja volt a disznóvágásnak:
1; Bemelegítő pálinka! (Na jó, valakinek tea.)
2; Reggelinél a reszteltmáj ízének és keménységének elemzése !
3; Ebédnél a paradicsomos húsoskáposzta és a friss pecsenyék ínycsiklandó ízei hogy párosulnak egy pohár bor zamatával.
4; Hurka és kolbásztöltésnél "egy kis sót elbírna" megállapítások mellet a család különböző ízlését egységesíteni.
5; Zsírsütés és tepertő kóstolás.

Mivel nem mindenkinek adatik meg a disznóvágások okozta örömök és nehézségek átélése, ezért mi a GusztaHúsnál az örömök megismertetésével kedveskedünk vásárlóinknak. Mivel GusztA termékeink a hagyományok mentén halad és házias ízvilágot követi, ezért rendszeres akcióink mellett termék kóstolókat is tartunk. Most három kedvencünket mutatjuk be a natúr sertés tepertőt és sósat valamint a különleges fűszereset.
Most gyere a hozzád legközelebbi üzletünkbe és kóstold meg kedvenc tepertőinket és vásárolj friss termékeinkből!
Itt látod aktuális akciónkat:



Az ajánlat 2015. március 3-tól 14-ig, ezen belül a készlet erejéig érvényes.
|