Eszel mindennap levest?
Igen, mindennap.
Hetente párszor.
Nem, vagy ritkán.
Szavazás állása
Felhasználás és adatvédelem
Egyszerű és ízletes! Augusztus
18
Csirkemellből nem mindig a filé a legjobb.

Csirkemell ananásszal sütve

 

Elkészítési idő: 65-70 perc + a pihentetés

Nehézségi fok: 2/5

 

2 egész, Guszta bőrös, csontos csirkemell

2 doboz ananász konzerv

2-3 teáskanálnyi szárnyas fűszerkeverék

só, olaj vagy zsír

GusztaHús receptek GusztaHús receptek GusztaHús receptek

1. Töröljük szárazra a húst, sózzuk, szórjunk rá a fűszerkeverékből, és masszírozzuk bele mindenhol. Legalább 50-60 percet pihentessük, de akár 3-4 órát is pácolhatjuk. Az ananászt szűrjük le, de a levét tartsuk meg, sok mindenre használhatjuk. Vágjuk be a melle húsát egy éles késsel, 3-4 helyen, úgy, hogy beleférjen az ananász szelet.

GusztaHús receptek

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés (nem kell légkeverés, mert az szárítja). Melegítsünk kevés zsiradékot egy serpenyőben, és süssük körbe a húsokat, szép pirosra. Vegyük ki, hagyjuk pár percet pihenni, majd tegyünk ananász darabokat a zsebekbe. A maradék ananászt tegyük egy sütőtál aljába, arra a húsokat, és öntsünk alá 1-1,5 dl vizet. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben, 45-50 percet, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra (8-10 perc). Köretként zöldsaláta vagy gőzölt kuszkusz illik hozzá.

GusztaHús receptek

Tipp & trükk: Az ananász levét felhasználhatjuk turmixokhoz, krémek pudingok főzéséhez (a tej egy része helyett). Mártásokhoz, vagy kocka formában lefagyasztva, citromos vízhez adva, hűsítő limonádéként. A sütési idő nagyban függ a hús minőségétől és mennyiségétől, mindenképpen ellenőrizzük, és ha kell vegyük ki, vagy hagyjunk még neki időt.


Készítse el Ön is és fogyassza egészséggel, jó étvággyat!

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

Esetleg csirke vagy egyéb receptek itt találhatóak!

19-08-18
Egyszerű és ízletes!
19-08-08
A főnök üzent: „Elmentem nyaralni!”
16-01-21
Árzuhanás a fülétől a farkáig?
15-11-05
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná!
15-10-30
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szok...
15-10-20
FÉLelmetesen jó!
15-10-18
A siker garantált! Te is készítsd el!
15-07-20
Kimondta hogy nem lehet grill partit rendezni...
15-03-23
Megdöbbentő! 1kg sonka árában, 750g vizet...
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
15-03-02
Különös bizsergő feszült hangulat lesz ...
15-02-21
Sütőkolbász = gyomorfájás! Édesanyám u...
14-04-19
Locsolkodás- pro és kontra
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
köszöntelek (1) akció (10) hús (13) érlelt (6) hagyományos (17) húsvét (10) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (4) adalékanyag mentes (5) egészség (8) játék (3) garancia (3) ballagás (2) liba (7) libamáj (4) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (6) recept (16) ünnep (10) karácsony (1) különleges (10) gyors és egyszerű (3) csirke (2) tyúk (1) bárány (1)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-03-22
Élmény, ami örökké elkísér!